1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Pel 1 teentje knoflook en snij in flinter dunne plakjes. Pluk 4 blaadjes salie en hak de ½ tl rozemarijn fijn.
3
Schil 200 g wortelpeterselie, 200 g wortel en 125 g koolrabi. Snij de groenten in frietformaat. Doe in een mengkom met de rozemarijn, ½ tl gedroogde tijm, flink peper en zout. Verdeel over een grote ovenschaal. Voeg ¾ blikje cherrytomaatjes (incl. aanhangend vocht) toe, samen met de helft(!) van de salie en de helft(!) van de knoflook en bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten.
4
Verdeel 45 g vegan kaas over 2 portobello's (mag ook wat over de groente en tomaatjes) en garneer het geheel met de rest van de salie en knoflook. Besprenkel de portobello’s met wat citroensap (mag uit een flesje) en wat olie.
5
Leg na de 15 minuten de portobello’s op de groenten. Leg 1 brood erbij en bak nog 10 minuten mee.
6
Serveer de groenten en portobello uit de oven samen met het brood.