Oranjehoen, een
echte kringloopkip

Op de energieneutrale boerderij van Johan Leenders krijgen kippen tijd en ruimte om te groeien. Ze eten restjes van Johans eigen biologische akkers: wortels, bieten en kurkuma zonder soja of antibiotica. Dat geeft de oranjehoen een gezonde tint én unieke smaak. De mest van de kippen wordt daarna weer gebruikt als natuurlijke bodemverrijker op de boerderij. Dat is een kringloop die je dus gerust ‘kiplekker’ mag noemen.

Appels en peren,
vers van de boom

Onze appel- en perenteler Bert Verhage kijkt het hele jaar uit naar de herfst. ‘s Winters snoeit hij zijn boomgaard, in het voorjaar laat hij miljoenen bijen de bloesem bestuiven en als het in de zomer 35 graden is houdt Bert elke boom koel. En wanneer het dan ein-de-lijk najaar is, mag Berts fruit nog nét iets langer in de herfstzon blijven hangen. Zo komen zijn appels en peren extra sappig van de boom.

Klassieke knalrode
trostomaten

In de Koekoekspolder telen Klaas en Jacob van den Belt het hele jaar rond tomaten. In hun moderne kwekerij groeien ze van tros tot los, op natuurlijke wijze beschermd door bijvoorbeeld de sluipwesp. Hun trostomaten worden als geheel gerijpt én geplukt. Daarom hebben ze een vollere smaak dan tomaten zonder tak. Want smaak en kwaliteit, daar draait het allemaal om voor de broers.

Hartog’s volkoren,
elke ochtend vers

Niets dan de hele, Hollandse tarwekiem komt er tussen de maalstenen van bakker Hartog. Dat was honderd jaar geleden al zo, en zo werkt Hartog’s Volkoren vandaag nog. En dat wordt gewaardeerd: elke dag staat de rij bij de bakkerij tot ver om de hoek. Met Crisp kun je gewoon ongegeneerd voordringen. Jouw brood wordt op bestelling gebakken in de nacht vóór je bezorging, en wij brengen het nog dezelfde dag knettervers bij je thuis.

BonenCrisp appVis

Zin in Crisp?

Download de app via de mail en krijg de eerste €15 gratis!

Stuur mij een link
Bieten