Recept vegan
Penne in tomatensaus met aubergine, cashew geraspte 'parmezaan' en venkelsalade
35 min. bereiding
Recept vegan
Penne in tomatensaus met aubergine, cashew geraspte 'parmezaan' en venkelsalade
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
75 g groene linzen
¾ stuk aubergine
½ stuk gele ui
150 g tomaatjes
100 g tomatenpuree
150 g penne volkoren (zie tip 1)
1 stengel lente-ui
½ stuk venkel
1 bosje peterselie
½ zakje cashew geraspte 'parmezaan'

Zelf toe te voegen

½ tl paprikapoeder
Olie om te bakken
50 ml rode wijn (optioneel)
50 ml water
¼ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
1 el sojasaus
Simpele vinaigrette

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.

2

Zet 75 g linzen op in een pannetje met water en kook in ca. 25 minuten gaar.

3

Snij ¾ stuk aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Meng met ½ tl paprikapoeder, olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de aubergine zacht en goudbruin is.

4

Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snipper ½ stuk ui en fruit zachtjes. Snij 150 g tomaatjes in vieren, bak even mee. Maak ruimte in het midden en bak 100 g tomatenpuree een minuutje om te ontzuren. Blus (optioneel) af met 50 ml rode wijn. Voeg 50 ml water toe en kruimel ¼ bouillonblokje (0,5 bij 4p) erbij. Laat de saus afgedekt pruttelen totdat de wekker gaat voor de linzen.

5

Giet de linzen af, voeg bij de saus en laat ca. 5 minuten afgedekt verder pruttelen. Voeg op het laatst 1 el sojasaus toe en breng op smaak met peper.

6

Kook 150 g pasta in ca. 9-11 minuten al dente (zie tip). Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!). Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. TIP: Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.

7

Snij de venkel in hele dunne reepjes. Maak een simpele vinaigrette (zie tip) en meng door de venkel. TIP: Bijvoorbeeld (voor 4p): 3 el olie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.

8

Snij 1 stengel lente-ui in stukjes van ca. 2 cm. Bak ca. 5 minuten in wat olie. Breng op smaak met peper en zout en voeg bij de venkelsalade.

9

Hak 1 bosje peterselie fijn (incl. steeltjes).

10

Verdeel de pasta, aubergine en ½ zakje cashew geraspte 'parmezaan' over de borden, garneer met peterselie en serveer de salade erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle