1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
2
Zet 75 g linzen op in een pannetje met water en kook in ca. 25 minuten gaar.
3
Snij ¾ stuk aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Meng met ½ tl paprikapoeder, olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de aubergine zacht en goudbruin is.
4
Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snipper ½ stuk ui en fruit zachtjes. Snij 150 g tomaatjes in vieren, bak even mee. Maak ruimte in het midden en bak 100 g tomatenpuree een minuutje om te ontzuren. Blus (optioneel) af met 50 ml rode wijn. Voeg 50 ml water toe en kruimel ¼ bouillonblokje (0,5 bij 4p) erbij. Laat de saus afgedekt pruttelen totdat de wekker gaat voor de linzen.
5
Giet de linzen af, voeg bij de saus en laat ca. 5 minuten afgedekt verder pruttelen. Voeg op het laatst 1 el sojasaus toe en breng op smaak met peper.
6
Kook 150 g pasta in ca. 9-11 minuten al dente (zie tip). Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!). Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
TIP: Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.
7
Snij de venkel in hele dunne reepjes. Maak een simpele vinaigrette (zie tip) en meng door de venkel.
TIP: Bijvoorbeeld (voor 4p): 3 el olie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
8
Snij 1 stengel lente-ui in stukjes van ca. 2 cm. Bak ca. 5 minuten in wat olie. Breng op smaak met peper en zout en voeg bij de venkelsalade.
9
Hak 1 bosje peterselie fijn (incl. steeltjes).
10
Verdeel de pasta, aubergine en ½ zakje cashew geraspte 'parmezaan' over de borden, garneer met peterselie en serveer de salade erbij.