1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Pel 2 teentjes knoflook en snij in flinter dunne plakjes. Pluk de blaadjes 4 blaadjes salie en hak ½ tl rozemarijn fijn.
3
Schil 200 g wortelpeterselie, 200 g wortel en 125 g koolrabi. Snij de groenten in frietformaat. Doe in een mengkom met olie, de rozemarijn, de gedroogde tijm, flink peper en zout. Verdeel over een grote ovenschaal. Voeg ¾ blikje cherrytomaatjes (incl. aanhangend vocht) toe, samen met de helft(!) van de salie en de helft(!) van de knoflook en bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten.
4
Rasp 80 g kaas. Verdeel de geraspte kaas over 2 portobello's (mag ook wat over de groente en tomaatjes) en garneer het geheel met de rest van de salie en knoflook.
5
Leg na de 15 minuten de portobello’s op de groenten. Leg 1 stokbrood erbij en bak nog 10 minuten mee.
6
Serveer de groenten en portobello uit de oven samen met het brood.