Was 500 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout, verdeel over een bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
3
Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met 1 el rode wijnazijn.
4
Meng in een slakom 1 el citroensap met ½ tl mosterd, 1 el yoghurt, 2 el (milde) olijfolie, peper en ¼ tl zout. Snij 100 g spitskool in hele fijne sliertjes. Meng met de dressing. Beetje meer spitskool mag ook! Aan de proefkeukentafel gaat deze salade altijd schoon op.
5
Schil 300 g koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne plakken van 0.5 cm en dan in grote lucifers. Snij ½ stuks rode peper in halve ringetjes (laat de zaadlijsten zitten voor meer pit). Snij ½ bosje koriander grof. Meng met de spitskool.
6
Bak 150 g pulled pork in een koekenpannetje tot het vocht is verdwenen en het bruin en knapperig is. Schep af en toe om.
7
Maak intussen de saus. Meng 2 el yoghurt met 2 el mayonaise en breng op smaak met peper en een beetje zout.
8
Was 50 g mosterdbladsla en meng door de rauwkost.
9
Serveer de pulled pork met het ingelegde uitje, de salade en aardappels en de saus erbij.