1
Verwarm de oven op 220 graden.
2
Was 500 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout, verdeel over een bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
3
Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringen. Meng met 1 el rode wijnazijn.
4
Rasp de limoen en pers het sap. Meng in een slakom de limoenrasp- en sap (ca. 0,75 el bij 2p!) met 1 tl (Dijon) mosterd, 2 el (milde)olijfolie en breng goed op smaak met peper en ¼ tl zout. Voeg voor 2 personen 1 el(!) yoghurt toe (voor 4p het dubbele). Snij 250 g spitskool in hele fijne sliertjes. Meng met de dressing.
5
Schil 150 g koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne plakken van 0.5 cm en dan in lucifers. Snij ½ stuks rode peper in halve ringetjes (laat de zaadlijsten zitten voor meer pit). Snij 1 bosje koriander grof. Meng door de spitskool.
6
Bak 170 g pulled pork in een koekenpannetje warm en een beetje bruin (niet te veel, dan droog je het uit!).
7
Maak intussen de saus. Meng voor 2p nog eens 3el yoghurt (voor 4p het dubbele) met 2 el mayonaise en breng op smaak met peper en een beetje zout.
8
Serveer de pulled pork met het ingelegde uitje, de salade, de aardappelen en de saus erbij.