1
Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Fruit de ui zachtjes.
2
Schil 100 g wortel en snij in dunne halve of kwart maantjes. Bak mee met de ui. Verwijder het loof en de onderkant van 1 stuk venkel en snij in stukjes. Bak mee en voeg wat zout toe.
3
Pers 2 teentjes knoflook erbij en voeg 1 tl specerijen toe. Voeg ½ blikje tomatenstukjes toe, samen met 150 ml water en ¼ groentebouillonblokje. Voeg ¾ blikje kikkererwten toe met aanhangend vocht. Dek af en laat zachtjes pruttelen.
4
Doe 125 g couscous met wat zout in een kom en zet tot ca. 1 cm erboven onder kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.
5
Bak 20 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
6
Snij intussen ½ zakje dille en ½ bosje peterselie fijn. Brokkel 100 g feta in een schaaltje.
7
Maak de couscous los met een vork en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge en peper.
8
Serveer de couscous met de Marokkaanse tomatenstoof, amandelschaafsel en feta. Bestrooi rijkelijk met de verse kruiden.