Snipper 1 stuks gele ui. Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een grote hapjespan en fruit de ui ca. 3 minuten. Pers 1 teentje knoflook erbij. Verwijder de onderkant van 1 stuk venkel, halveer in de lengte en snij in reepjes. Snij ½ stuks rode paprika in stukjes. Voeg beide bij de ui, samen met 1 bakje paella specerijen. Bak alles samen ca. 3 minuten op middelhoog vuur.
2
Voeg 150 g Blue Japonrijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna 70 g tomatenpuree, ¾ pakje cannellini bonen en 400 ml water toe. Verkruimel 1 blokje kippen- of groentebouillon erboven en schep goed door.
3
Breng aan de kook, dek af en kook de rijst in ca. 15-20 minuten op laag vuur gaar. Roer af en toe.
4
Snij ¾ stuk courgette, halveer en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur aan beide zijden ca. 3 minuten bruin.
5
Check of de rijst gaar is. Voeg de courgette bij de paella en breng het geheel op smaak met peper en zout.
6
Snij ½ stuk citroen in partjes.
7
Garneer de paella met 50 g zeekraal en de citroenpartjes.
8
Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, ¼ tl cayennepeper (in het 2p bakje zit de helft).