Recept vega
Okonomiyaki-omelet met spitskool en rijstsalade en lente-ui
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
¾ tl bakpoeder
5 stuks eieren
1 stengel lente-ui
250 g spitskool
100 g wortel geel
¼ stuk komkommer
½ el gember
½ stuks limoen

Zelf toe te voegen

3 el bloem
Olie om te bakken
1 el witte wijnazijn
1 el sojasaus (voor de dressing)
2 el (milde) olijfolie
2 el ketchup
1 el sojasaus (voor de okonomiyakisaus)
1 tl (Dijon) mosterd
1 el rijstazijn

Bereiding

1

Breng 150 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Meng 3 el bloem en ¾ tl bakpoeder met 5 stuks eieren. Klop samen met 2 el water pp met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met zout (0.5 tl bij 2p) en peper.

3

Snij 1 stengel lente-ui (incl. het groen) in dunne ringetjes. Bewaar de helft voor in de salade en doe de andere helft bij het ei. Snij 250 g spitskool in dunne reepjes en voeg iets minder dan de helft bij het ei.

4

Verwarm olie in een afdekbare koekenpan (zie tip 1). Bak de omelet afgedekt op zacht vuur 8-10 minuten. Draai daarna om met een spatel of keer hem eerst op een bord en schuif terug in de pan. Bak nog 2-3 minuten.

5

Schil en rasp gele 100 g wortel grof in een slakom. Was ¼ stuk komkommer en snij in kleine blokjes. Voeg toe samen met de geblancheerde groenten.

6

Maak de dressing voor de rijst. Schil en rasp ½ el gember en pers ½ stuks limoen (0,5 el bij 2p). Meng samen in een kommetje met 1 el witte wijnazijn, 1 el sojasaus en 2 el olijfolie. Voeg de dressing bij de groenten in de kom en schep de warme rijst erdoor. Garneer met de overgebleven lente-ui.

7

Maak de okonomiyakisaus (zie tip 2). Meng 2 el ketchup met 1 el sojasaus, 1 tl mosterd en 1 el rijstazijn (of witte wijn azijn).

8

Serveer de omelet met de saus en de rijstsalade.

9

Let op: kook je voor twee personen? Deze week gebruik je het sap én de rasp van de limoen.

10

Tip 1: Hou qua grootte van de pan de volgende afmeting aan voor het beste resultaat: 2p: Ø20 cm; 3/4p: Ø30 cm. Tip 2: Heb je geen ketchup? Vervang dan voor wat mayo met sojasaus of sweet chilisaus.

Ook in onze boxen

Toon alle