Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
2
Snipper 1 stuks rode ui en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in wat olie.
3
Schil 400 g bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met 400 ml water, 1 groentebouillonblokje en 1 steranijs. Kook afgedekt in 25-30 minuten gaar.
4
Haal 2 pie's uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.
5
Maak in een slakom een dressing van 1 tl mosterd, 1 el witte wijnazijn en 2 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van 1 stronkje lof en snij in halve ringetjes. Rasp ½ stuks peen. Meng door de dressing. Hak ½ bosje peterselie en 1 bosje bieslook fijn. Bewaar een beetje ter garnering van de soep, meng de rest door de salade.
6
Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is naar je smaak. Breng op smaak met peper en een flinke kneep citroensap (mag uit een flesje) als tegenhanger voor het zoet. Garneer met de fijngehakte bieslook, peterselie en 1 el yoghurt. Serveer met de salade en de pie’s.