Recept vega
Linzen pie met aardappel-preisoep en lof-peen slaatje
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk sjalot
2 linzen pie's
1 stuk prei
1 stuk aardappel
1 stronkje roodlof
125 g wortel
⅓ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie en vegan boter om te bakken
1 teentje knoflook
400 ml kokend water
1 blokje groentebouillon (voor 500 ml)
1 tl (Dijon) mosterd
1 el witte wijnazijn
1½ el olijfolie extra vierge
Kneepje citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.

2

Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes in een soeppan in een goede klont vegan boter. Voeg een beetje zout toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak zachtjes mee.

3

Haal 2 pie's uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.

4

Kerf intussen 1 stuk prei in de lengte in, spoel evt. zand ertussenuit en snij in ringen. Schil 1 stuk aardappel en snij in blokjes. Voeg bij de sjalot en bak even mee. Voeg 400 ml kokend water en 1 blokje groentebouillon toe. Kook afgedekt in ca. 10 minuten gaar.

5

Maak in een slakom een dressing van 1 tl mosterd, 1 el witte wijnazijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van 1 stronkje roodlof en snij in halve ringetjes. Rasp 125 g wortel. Meng door de dressing. Hak ⅓ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Bewaar een beetje voor garneren van de soep en meng de rest door de salade.

6

Pureer de soep glad. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is naar je smaak. Breng op smaak met peper en een kneep citroensap (mag uit een flesje).

7

Garneer de soep met de fijngehakte peterselie en serveer de salade en pie’s erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle