Recept vlees
Spruitjesstamppot met kip-hertgehaktbal en rode kool met appeltjes
25 min. bereiding
Recept vlees
Spruitjesstamppot met kip-hertgehaktbal en rode kool met appeltjes
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Doré
150 g pastinaak
200 g spruitjes geschoond
200 g kip-hertgehakt
½ zakje rode kool met appeltjes

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken
1 el mosterd
1 tl sojasaus of ketjap

Bereiding

1

Haal 200 g gehakt alvast uit de koeling.

2

Schil 500 g aardappelen en 150 g pastinaak en snij in gelijke stukken van ca. 3 cm (de pastinaak wat kleiner). Zet net onder water in een grote pan met wat zout (de spruitjes gaan er straks ook bij) en breng afgedekt aan de kook.

3

Halveer 200 g spruitjes. Voeg toe als het water kookt en breng opnieuw aan de kook. Kook alles samen afgedekt nog ca. 10 minuten. Giet af als alles gaar is - check dit met een vork - en bewaar wat kookvocht!

4

Draai van het gehakt één bal per persoon. Verwarm boter en/of olie in een braadpan. Bak de gehaktballen ca. 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Zet het vuur zachter, doe er een scheutje water bij (ca. 4 el per persoon) en dek goed af. Laat ca. 10 minuten garen en keer af en toe om. Goed om te weten: Het gehakt van Waterlants Weelde is al gezouten!

5

Warm ½ zakje rode kool met appeltjes op in een steelpannetje.

6

Stamp de aardappelen, pastinaak en spruitjes en maak smeuïg met een klontje boter en wat kookvocht. Breng op smaak met 1 el mosterd, peper en zout.

7

Schep kort voor het serveren 1 tl sojasaus of ketjap door de gehaktballen en bak één minuutje mee.

8

Serveer de stamppot met de gehaktballen en de rode kool.

Ook in onze boxen

Toon alle