1
Schil 500 g aardappelen en 150 g pastinaak en snij in stukken (de pastinaak wat kleiner). Zet net onder water in een grote pan met wat zout (de spruiten gaan er straks bij) en breng afgedekt aan de kook. Voeg als het water kookt 200 g spruiten toe en breng weer aan de kook. Kook alles samen afgedekt in ca. 10 minuten gaar. Giet af als alles gaar is - check dit met een vork - en bewaar wat kookvocht!
2
Verwarm olie in een koekenpan en bak 1 bakje PLNT stoofstukjes ca. 4 minuten tot ze wat bruinen.
3
Snij ½ stuks rode peper in stukjes en laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt. Bak een minuutje mee met het stoofvlees. Voeg 1 zakje jus en 150 ml water toe. Dek af en laat zachtjes pruttelen tot je klaar bent om aan tafel te gaan.
4
Stamp de aardappelen, pastinaak en spruitjes en maak smeuïg met een klontje boter en wat kookvocht. Breng op smaak met 1 el mosterd, peper en 1 tl sojasaus of ketjap.
5
Snij 1 stengel lente-ui in ringetjes. Rasp ½ stuk limoen. Roer de lente-ui bij de stoof (bewaar een beetje voor garnering). Breng het stoofvlees op smaak met een kneepje limoensap en de limoenrasp.
6
Serveer de spruitjesstamp met het stoofvlees en garneer met de rest van de lente-ui.