Recept vlees
Broodje met käsekrainer, aardappeltjes en meiraap-venkelsalade
25 min. bereiding
Recept vlees
Broodje met käsekrainer, aardappeltjes en meiraap-venkelsalade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g aardappelen Frieslander
1 stokbrood
1 stuks rode ui
1 stuk venkel
150 g meiraap
1 stronkje roodlof
2 stuks käsekrainer
50 g rucola

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
1 tl gedroogde tijm
1 el witte wijnazijn
½ tl mosterd (voor de vinaigrette)
2 el olijfolie extra vierge
2 el mayonaise (zie tip)
½ el grove mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 400 g aardappelen en snij in partjes. Meng met de olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet een timer voor 20 minuten. Doe na 20 minuten 1 stokbrood in de oven en bak 5-7 minuten mee.

3

Maak de gekarameliseerde ui. Snij 1 stuks rode ui in ringen. Verwarm boter en olijfolie in een afdekbare hapjespan en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg 1 tl gedroogde tijm toe, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten op laag vuur smoren (hoe langer hoe lekkerder). Breng op smaak met zout en peper.

4

Maak intussen in een slakom een dressing van 1 el witte wijnazijn, ½ tl mosterd, 2 el olijfolie extra vierge, peper en zout.

5

Verwijder de onderkant en het loof van 1 stuk venkel en snij in zo dun mogelijke plakjes. Schil 150 g meiraap, snij in kwarten en dan in zo dun mogelijke plakjes. Halveer 1 stronkje roodlof en snij in ringen. Voeg alles bij de dressing.

6

Verwarm olie in een koekenpan en bak 2 stuks käsekrainer in 10-15 minuten goudbruin.

7

Was 50 g rucola en hak grof. Voeg bij de salade. Hou een paar blaadjes apart voor op de broodjes

8

Meng voor de mosterdmayonaise 2 el mayonaise (zie tip) met ½ el grove mosterd tot een sausje.

9

Snij de stokbroden open en besmeer met de mosterdmayonaise. Vul met de käsekrainer, blaadjes rucola en de gekarameliseerde ui. Serveer met de aardappelen en de salade.

10

Tip: maak voor een gezonder alternatief de mosterdmayonaise eventueel half-om-half met mayonaise en yoghurt

Ook in onze boxen

Toon alle