Breng een pannetje water aan de kook voor de eieren.
2
Was 400 aardappelen en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pan(netje) met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
3
Kook 3 stuks eieren 7-8 minuten. Spoel af onder koud water.
4
Bak 120 g spekreepjes in een koekenpan in een drupje olie bruin en knapperig. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
5
Maak in een grote slaschaal een dressing van 1½ el azijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1½ el mayonaise, 2 el olijfolie en 2 el kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Halveer 100 g tomaatjes en meng door de dressing.
6
Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof en snij in halve ringen. Meng door de dressing.
7
Schep de aardappels er ook door (liefst een beetje afgekoeld).
8
Pel de eieren en snij in vieren. Hak 50 bosjes peterselie fijn.
9
Meng vlak voor serveren de sla door de salade. Verdeel het spek en ei erover, garneer met de peterselie en serveer.