Zet 125 g rijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout. Kook gaar en droog in ca. 20 minuten.
2
Verwarm een flinke scheut olie in een stoofpan. Verwijder het velletje van 4 teentjes knoflook. Snij ½ stuk courgette in kwart maantjes van 2-3 cm dik. Halveer ½ stuks rode peper in de lengte (zie tip). Snij 1 stuk puntpaprika in reepjes. Bak de hele knoflooktenen, courgette, rode peper en paprika een paar minuten op hoog vuur.
3
Voeg 1 bakje specerijen bij de groenten en bak kort mee. Zet het vuur zachter, bak ½ blikje/potje tomatenpuree een minuutje mee zodat het zuurtje eraf gaat.
4
Voeg ½ tl zout, ¾ blikje kikkererwt (incl. vocht) en 200 g tomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes stoven tot je aan tafel gaat (tenminste 15 minuten).
5
Hak 1 el munt fijn. Meng door 1 bakje kokosyoghurt met wat zout en peper.
6
Verwarm olie in een wok en bak 200 g spinazie tot geslonken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
7
Hak 1 (bij 2p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng door de yoghurt.
8
Serveer de kikkererwtenstoof met de kokosyoghurt, spinazie en rijst. De zachte knoflook kun je ook eten.
TIP: Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet. De specerijen voegen ook nog wat pit toe. Hou je helemaal niet van pittig? Laat dan de hele peper weg.
Goed om te weten: In het spicy specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,25 tl kurkuma, 0,25 tl chilivlokjes, 0,5 tl gemberpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnzaadjes, 1 tl korianderzaadjes. In het 4p bakje zit het dubbele.