Was 400 g aardappelen en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
2
Bak 1 pakje PLNT spekje knapperig in een koekenpan in een beetje olie.
3
Maak in een grote slaschaal een dressing van 1½ el azijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1½ el mayonaise, 2 el olijfolie en 2 el kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Halveer 100 g tomaatjes en meng door de dressing.
4
Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof en snij in halve ringen. Meng door de dressing.
5
Schep de aardappels er ook door (liefst een beetje afgekoeld). Giet 1 pakje bonen af en voeg toe.
6
Hak 50 bosjes peterselie fijn.
7
Meng vlak voor serveren de sla door de salade. Verdeel het PLNT spek erover, garneer met de peterselie en serveer.