Recept vega
Maaltijdsalade met ei, PLNT spekjes, Roseval aardappeltjes en tomaatjes
25 min. bereiding
Recept vega
Maaltijdsalade met ei, PLNT spekjes, Roseval aardappeltjes en tomaatjes
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Roseval aardappel
1 pakje PLNT spekje
2 el kappertjes
100 g tomaatjes
1 stronkje roodlof
1 pakje cannelini bonen
50 bosjes peterselie
50 g gemengde sla

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ el witte wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
1½ el mayonaise
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Was 400 g aardappelen en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.

2

Bak 1 pakje PLNT spekje knapperig in een koekenpan in een beetje olie.

3

Maak in een grote slaschaal een dressing van 1½ el azijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1½ el mayonaise, 2 el olijfolie en 2 el kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Halveer 100 g tomaatjes en meng door de dressing.

4

Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof en snij in halve ringen. Meng door de dressing.

5

Schep de aardappels er ook door (liefst een beetje afgekoeld). Giet 1 pakje bonen af en voeg toe.

6

Hak 50 bosjes peterselie fijn.

7

Meng vlak voor serveren de sla door de salade. Verdeel het PLNT spek erover, garneer met de peterselie en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle