Recept vega
Maaltijdsalade met ei, PLNT spekjes, roseval aardappeltjes en tomaatjes
25 min. bereiding
Recept vega
Maaltijdsalade met ei, PLNT spekjes, roseval aardappeltjes en tomaatjes
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 Roseval aardappel
3 stuks eieren
1 pakje PLNT spekje
2 el kappertjes
100 g tomaatjes
100 g koolrabi
1 stronkje roodlof
50 bosjes peterselie
50 g gemengde sla

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ el witte wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
1½ el mayonaise
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Breng een pannetje water aan de kook voor de eieren.

2

Was 300 aardappelen en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pan(netje) met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.

3

Kook 3 stuks eieren 7-8 minuten. Spoel af onder koud water.

4

Bak 1 pakje PLNT spekje knapperig in een koekenpan in een beetje olie.

5

Maak in een grote slaschaal een dressing van 1½ el azijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1½ el mayonaise, 2 el olijfolie en 2 el kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Halveer 100 g tomaatjes en meng door de dressing.

6

Schil 100 g koolrabi grondig en snij in dunne luciferstaafjes. Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof en snij in halve ringen. Meng beide door de dressing.

7

Schep de aardappels er ook door (liefst een beetje afgekoeld).

8

Pel de eieren en snij in vieren. Hak 50 bosjes peterselie fijn.

9

Meng vlak voor serveren de sla door de salade. Verdeel het spek en ei erover, garneer met de peterselie en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle