Recept vega
Kikkererwtenstoof met rijst, snijbietblad en abrikozen
30 min. bereiding
Recept vega
Kikkererwtenstoof met rijst, snijbietblad en abrikozen
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
1 stuks witte ui
½ stuks peen
40 g abrikozen
¾ pakje kikkererwten in curry
½ blikje tomatenstukjes
1 bosje koriander
50 g jong snijbietblad
1 el yoghurt

Zelf toe te voegen

1 teentje knoflook
Olie, om te bakken
200 ml water

Bereiding

1

Zet 150 g rijst op in iets meer dan een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in ca. 20-25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. vlamverdeler).

2

Snipper 1 stuks witte ui en hak 1 teentje knoflook fijn. Fruit glazig in wat olie in een afdekbare koekenpan.

3

Schil ½ stuks peen en snij in dunne halve maantjes. Voeg bij de ui en bak even mee.

4

Snij 40 g abrikozen in kleine stukjes. Voeg samen met ¾ pakje kikkererwten (incl. saus) en ½ blikje tomatenstukjes bij de ui.

5

Voeg 200 ml water toe. Laat het geheel ca. 10 minuten sudderen zonder deksel. Breng op smaak met zout en peper. Dek de pan af met een deksel, als de gewenste dikte is bereikt.

6

Hak 1 bosje koriander fijn. Was 50 g snijbiet en hak grof.

7

Roer de snijbiet vlak voor het serveren door de stoof. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

8

Serveer de stoof met 1 el yoghurt en wat fijngehakte koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle