Recept vega
Pofaardappel uit de oven met vegan spekjes, crème fraîche en koolrabi-witlofsalade
30 min. bereiding
Recept vega
Pofaardappel uit de oven met vegan spekjes, crème fraîche en koolrabi-witlofsalade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 stuks pofaardappelen
¾ bakje crème fraîche
¾ pakje PLNT vegan spekjes
½ appel
200 g koolrabi
1 stronkje witlof
35 g rucola
⅓ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el olijfolie extra vierge
½ el (appel)azijn
1 tl (grove) mosterd
Citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Haal 2 stuks pofaardappelen uit de verpakking en snij in de lengte open. Haal met een lepel voorzichtig een deel van het aardappelkruim uit de schil. Doe in een kommetje en meng met 0,4 bakje crème fraîche peper en zout.

3

Leg de aardappels in een ingevette ovenschaal. Vul de aardappels met het mengsel, besprenkel met wat olie en schuif in de oven. Bak 15-20 minuten.

4

Verwarm olie in een koekenpan en bak ¾ pakje PLNT vegan spekjes in 5-10 minuten krokant.

5

Maak intussen de koolrabi-witlofsalade. Maak in een slakom een vinaigrette van 1 el olijfolie extra vierge, ½ el (appel)azijn, 1 tl (grove) mosterd, peper en zout. Snij ½ appel in stukjes en voeg bij de vinaigrette. Schil 200 g koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in dunne staafjes of kleine blokjes. Voeg toe. Halveer de witlof in de lengte en snij in halve ringen. Voeg samen met de rucola toe en schep om.

6

Hak ⅓ bosje peterselie fijn. Meng in een kommetje met de overgebleven 0,4 bakje crème fraîche en de mosterd. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

7

Vul de gepofte aardappel met de vegan spekjes en het sausje. Serveer met de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle