Recept vegan
Pasta alla norma met pijnboompitten en gemengde sla
30 min. bereiding
Recept vegan
Pasta alla norma met pijnboompitten en gemengde sla
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1½ stuks aubergines
200 g volkoren penne corto
½ blikje tomatenstukjes
1 bosje oregano
150 g cherrytomaatjes
20 g pijnboompitten
50 g gemengde sla

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Simpele vinaigrette
Olijfolie extra vierge naar smaak
Mespuntje chilivlokken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1½ stuks aubergines in halve maantjes van (max) 1 cm dik. Meng met flink olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat (zie tip) en rooster ca. 20 minuten in de oven. Let op: de aubergine moet echt zacht zijn, anders smaakt ze taai en bitter.

3

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta. Kook, vanaf dat het water kookt, onder af en toe roeren al dente in 9-11 minuten. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.

4

Verwarm olie in een braad- of hapjespan. Hak 1 teentje knoflook fijn en fruit zachtjes (zorg dat de knoflook niet verbrandt). Voeg ½ blikje tomatenstukjes toe. Ris 1 bosje oregano, bewaar een paar blaadjes ter garnering en hak de rest fijn, voeg toe. Laat zachtjes pruttelen (hoe langer, hoe lekkerder).

5

Doe 150 g tomaatjes in een ovenschaaltje met een scheut olie, peper en (grof zee)zout. Zet de laatste 5-7 minuten naast (of onder) de aubergine op de bakplaat.

6

Rooster 20 g pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.

7

Maak 50 g sla aan met een simpele vinaigrette (vb. 2p: 1,5 el olijfolie extra vierge, 0,5 el witte wijnazijn, 0,5 tl mosterd, peper en zout).

8

Verwijder de takjes oregano uit de saus. Roer de pasta en aubergine door de saus. Voeg ook een paar eetlepels kookwater toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

9

Verdeel 150 g tomaatjes over de pasta, besprenkel met een scheut olijfolie extra vierge. Strooi de pijnboompitten erover. Garneer met wat blaadjes oregano en bestrooi eventueel met wat chilivlokjes en serveer met de sla.

10

Tip: Past het niet? Verdeel het dan over 2 bakplaten of bak een deel in een koekenpan.

Ook in onze boxen

Toon alle