Recept vegan
Opperdoezer aardappelen met hartige champignonsaus en sperzieboontjes met citroenrasp
35 min. bereiding
Recept vegan
Opperdoezer aardappelen met hartige champignonsaus en sperzieboontjes met citroenrasp
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Opperdoezer ronde aardappelen
40 g hazelnoten
250 g sperziebonen
½ stuk citroen
1 stuk sjalot
300 g kastanjechampignons
1 bosje peterselie
100 ml sojaroom

Zelf toe te voegen

Klontje vegan boter
Olie om te bakken
1 tl tijm gedroogd
½ el mosterd
¼ paddenstoelen- of groentebouillon (blokje voor 500 ml)
1 teentje knoflook
1 tl balsamicoazijn

Bereiding

1

Schrob 400 g aardappelen schoon en halveer grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 20-25 minuten. Giet af en laat droogstomen.

2

Rooster 40 g hazelnoten zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen en hak grof.

3

Zet een pannetje water met zout op voor 250 g sperziebonen. Verwijder de steeltjes (de puntjes kun je laten zitten) en halveer. Kook vanaf dat het water kookt in 6-8 minuten gaar. Giet en spoel af met koud water. Doe terug in de pan, voeg een klontje vegan boter en wat peper en zout toe. Rasp ½ stuk citroenschil eroverheen. Schud om en dek af tot gebruik.

4

Verwarm olie in een koekenpan. Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes tot ze begint te bruinen. Voeg 1 tl tijm en ½ el mosterd toe en verbrokkel ¼ bouillonblokje erover. Snij 300 g kastanjechampignons in kwarten of achten als ze erg groot zijn. Bak mee op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg op het laatste toe.

5

Hak 1 bosje peterselie fijn.

6

Voeg, als de champignons beetgaar zijn, 100 ml sojaroom toe. Warm zachtjes mee. Voeg 1 tl balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en een kneep citroensap. De saus dikt snel in, voeg eventueel een scheutje water toe om te verdunnen.

7

Serveer de gekookte Opperdoezers met de romige saus en de sperzieboontjes. Garneer met de peterselie en bestrooi met de hazelnoten.

Ook in onze boxen

Toon alle