Recept vega
Pasta alla norma met overjarige kaas en gemengde sla
30 min. bereiding
Recept vega
Pasta alla norma met overjarige kaas en gemengde sla
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1½ stuks aubergines
200 g volkoren penne corto
½ blikje tomatenstukjes
1 bosje oregano
150 g cherrytomaatjes
50 g gemengde sla
50 g overjarige kaas

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Olijfolie extra vierge naar smaak
Balsamicoazijn naar smaak
Mespuntje chilivlokken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1½ stuks aubergines in halve maantjes van (max) 1 cm dik. Meng met flink olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat (zie tip ) en rooster ca. 20 minuten in de oven. Let op: de aubergine moet echt zacht zijn, anders smaakt ze taai en bitter.

3

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta. Kook, vanaf dat het water kookt, onder af en toe roeren al dente in 9-11 minuten. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.

4

Verwarm olie in een braad- of hapjespan. Hak 1 teentje knoflook fijn en fruit zachtjes (zorg dat de knoflook niet verbrandt). Voeg ½ blikje tomatenstukjes toe. Leg de takjes 1 bosje oregano in de saus. Laat zachtjes pruttelen (hoe langer, hoe lekkerder).

5

Doe 150 g tomaatjes in een ovenschaaltje met een scheut olie, peper en (grof zee)zout. Zet de laatste 5-7 minuten naast (of onder) de aubergine op de bakplaat.

6

Besprenkel 50 g sla met olijfolie extra vierge en een beetje balsamicoazijn.

7

Verwijder de takjes oregano uit de saus. Roer de pasta en aubergine door de saus. Voeg ook een paar eetlepels kookwater toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

8

Verdeel de tomaatjes over de pasta, besprenkel met een scheut olijfolie extra vierge. Rasp de kaas erover (gebruik een fijne rasp) en serveer met de sla.

9

Tip: Past het niet? Verdeel het dan over 2 bakplaten of bak een deel in een koekenpan.

Ook in onze boxen

Toon alle