Recept vis
Zomerse risotto met zeebaars, mais, courgette en limoen
35 min. bereiding
Recept vis
Zomerse risotto met zeebaars, mais, courgette en limoen
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk sjalot
100 g koolrabi
1 teentje knoflook
½ stuks rode peper
150 g Blue Japonrijst
½ stuk courgette
1 stuk maiskolf
2 filets zeebaars
½ stuk limoen

Zelf toe te voegen

500 ml water
1 vis- of groentebouillon (blokje voor 500 ml)
Olie en boter om te bakken
Scheut witte wijn(azijn)
Scheutje olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Bereid 1 blokje bouillon voor.

2

Snipper 1 stuk sjalot en fruit zachtjes in wat olie in een wok of hapjespan. Schil 100 g koolrabi grondig en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Hak 1 teentje knoflook en ½ stuks rode peper (verwijder eventueel zaadlijsten) fijn, voeg toe. Bak 150 g rijst mee tot de korrels een beetje glazig zijn. Blus af met een scheutje witte wijn(azijn). Voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.

3

Snij ½ stuk courgette in blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een (grote) koekenpan en bak de courgette op middelhoog vuur stevig aan.

4

Haal intussen 1 stuk maiskolf af en snij met een groot mes de korrels er voorzichtig af (anders springen ze alle kanten op!). Bak ca. 5 minuten mee met de courgette tot alles beetgaar is. Voeg zout en peper toe.

5

Verwarm boter en wat olie in een koekenpan. Dep 2 filets zeebaars droog en kruid met zout en peper. Wacht tot de boter stopt met bruisen en wat bruint. Bak de vis ca. 3-4 minuten op de huid en daarna nog 2 minuten op de filetkant.

6

Rasp de limoenschil (hou apart) en snij ½ stuk limoen in partjes.

7

Roer de courgette en mais voorzichtig door de risotto en breng op smaak met limoensap, een goede scheut olijfolie extra vierge en flink peper uit de molen. Dek een paar minuten af. Serveer met de zeebaars en bestrooi met de limoenrasp.

Ook in onze boxen

Toon alle