Snipper 1 stuk sjalot. Verwarm olie in een kookpan (de linzen en zoete aardappel komen hier later bij) en fruit de sjalot zachtjes.
2
Schil 250 g aardappelen en snij in blokjes van 1-2 cm. Spoel 120 g linzen af. Voeg beide bij de sjalot en zet samen ca. 1 cm onder water. Voeg zout toe en breng aan de kook. Dek af en kook zachtjes op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Roer af en toe.
3
Verwijder het hart en loof van 1 stuk venkel en snij in plakken. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak de venkel op hoog vuur ca. 7 minuten al omscheppend stevig aan. De venkel mag nog wat bite hebben, maar moet niet te hard zijn.
4
Rasp de limoenschil en snij ½ stuk limoen in partjes. Snij ½ stuks rode peper in ringetjes. Laat 1 potje mais uitlekken.
5
Warm de mais even mee met de venkel. Voeg de rode peper en limoenrasp toe, zet het vuur uit en schud een paar keer goed om. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
6
Giet de linzen/groenten af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree. Voeg een scheut olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg evt. wat extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.
7
Verwarm (vlak voor serveren) olie in een koekenpan. Snij 125 g grillkaas in kleine plakjes of reepjes. Bak enkele minuten om en om bruin.
8
Serveer de puree met de venkel, mais en grillkaas.