Verwarm een flinke scheut olie in een stoofpan. Verwijder het velletje van 3 teentjes knoflook. Snij ½ stuk courgette in kwart maantjes van 2-3 cm dik. Halveer ½ stuks rode peper in de lengte (zie tip). Snij 1 stuk puntpaprika in reepjes. Bak de hele knoflooktenen, courgette, rode peper en paprika een paar minuten op hoog vuur.
2
Verwarm de oven voor op 200 graden voor naanbroodjes (niet nodig als je de broodrooster gebruikt).
3
Bak 1 bakje specerijen kort mee. Zet het vuur zachter, maak ruimte in het midden van de pan en bak ½ blikje/potje tomatenpuree daar een minuutje in mee zodat het zuurtje eraf gaat.
4
Voeg ½ tl zout, ¾ potje/blikje kikkererwt (incl. vocht) en 200 g tomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes stoven tot je aan tafel gaat (ten minste 15 minuten).
5
Hak 1 el munt fijn. Meng door 1 bakje yoghurt met wat zout en peper.
6
Verwarm olie in een wok en bak 200 g spinazie tot geslonken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
7
Bak 4 naanbroodjes 3-4 minuten in de oven of gebruik de broodrooster. Snij in reepjes.
8
Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt, spinazie en reepjes naanbrood. De zachte knoflook kun je ook eten.
TIP: Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet. De specerijen voegen ook nog wat pit toe. Hou je helemaal niet van pittig? Laat dan de hele peper weg.
Goed om te weten: In het spicy specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,25 tl kurkuma, 0,25 tl chilivlokjes, 0,5 tl gemberpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnzaadjes, 1 tl korianderzaadjes. In het 4p bakje zit het dubbele.