Recept vlees
Birmese kipcurry met kikkererwt-rijst en ‘stir fried cabbage and egg’
30 min. bereiding
Recept vlees
Birmese kipcurry met kikkererwt-rijst en ‘stir fried cabbage and egg’
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
1 blikje kikkererwten
400 g spitskool
1 stuk gele ui
200 g kippendijstukjes Birmees gekruid
1 stuk tomaat
½ stuk lente-ui
1 stuk ei
½ bakje gebakken uitjes

Zelf toe te voegen

2 teentjes knoflook
150 ml water voor de kip
½ el vissaus (of sojasaus)

Bereiding

1

Zet 125 g rijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout en zet een timer voor 20 minuten. Giet 1 blikje kikkererwten af en voeg – als de timer afgaat - bij de rijst. Kook ca. 5 minuten afgedekt mee tot de rijst gaar is.

2

Snij 400 g spitskool in dunne reepjes. Verwarm olie in een ruime wok of hapjes pan en bak even aan, zonder te laten bruinen. Draai het vuur laag, voeg een scheutje water toe (ca. 50ml bij 2p), dek af en laat in 15-20 minuten helemaal gaar en zacht smoren.

3

Snipper 1 stuk ui en fruit in wat olie in afdekbare koekenpan. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Schil Voeg toe en bak samen zachtjes goudbruin.

4

Voeg 200 g gekruide kip (let op, is al gezouten!) toe en bak rondom bruin. Snij intussen 1 stuk tomaat in stukjes. Voeg bij de kip als ze bruin is (hoeft nog niet helemaal gaar). Blus af met het water. Voeg de ½ el vissaus toe, of als je dat niet hebt sojasaus. Dek af en laat zachtjes 10 minuten sudderen tot de kip gaar is. Laat indien nodig nog een beetje inkoken zonder deksel. Goed om te weten: De kip is gekruid met kurkuma, paprikapoeder, chilivlokken, chilipoeder, korianderzaadpoeder, komijnpoeder, kaneelpoeder, kardemompoeder, kruidnagelpoeder en zout.

5

Vergeet de afgegoten kikkererwten niet bij de rijst te voegen.

6

Kluts 1 stuk ei los in een kom. Snij ½ stuk lente-ui in dunne ringetjes.

7

Breng de spitskool op smaak met een klein scheutje vis- of sojasaus en peper. Roer het ei er doorheen tot het net aan stolt en draai het vuur uit. Serveer direct met de rijst (zie tip) en de kip. Garneer met ½ bakje gebakken uitjes en lente-ui. Tip: Doe per persoon rijst en kikkererwten in een kommetje. Stamp goed aan en draai om midden op het bord. Zo krijg je het bij Yangon Delight ook!

Ook in onze boxen

Toon alle