Recept vegan
Sparckitchen Gyros gehakt met orzo, aubergine, tomaatjes en komkommerslaatje
25 min. bereiding
Recept vegan
Sparckitchen Gyros gehakt met orzo, aubergine, tomaatjes en komkommerslaatje
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk gele ui
1 stuk aubergine
200 g tomaatjes
150 zakjes orzo
½ stuk citroen
1 bosje munt
½ bakje vegan yoghurt
180 g Gyros gehakt plantaardig
¾ stuk komkommer

Zelf toe te voegen

¾ groente bouillonblokje (voor 500ml)
Olie om te bakken
1 tl tijm
2 teentjes knoflook
1 el vegan mayonaise
1 olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Breng alvast een ruime pan water aan de kook voor de orzo. Voeg ¾ bouillonblokje toe.

2

Snipper 1 stuk ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit glazig. Voeg 1 tl tijm en wat zout toe. Snij intussen 1 stuk aubergine in blokjes van 1-2 cm. Voeg bij de ui en bak op hoog vuur tot ze begint te kleuren.

3

Pers 2 teentjes knoflook erbij en voeg 200 g tomaatjes (in z’n geheel) toe. Doe de deksel op de pan en stoof op laag vuur nog ca. 10 minuten tot de aubergine helemaal zacht is en de tomaatjes gepoft.

4

Kook 150 zakjes orzo in 10-11 minuten al dente. Giet af.

5

Maak vast de dressing voor de komkommer. Rasp ½ stuk citroen boven een slakom. Hak de muntblaadjes fijn en voeg toe, samen met ½ bakje vegan yoghurt en 1 el vegan mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak 180 g Gyros gehakt in ca. 5 minuten op middelhoog vuur bruin.

7

Halveer ¾ stuk komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij in dunne kwartmaantjes en schep vlak voor het aan tafel gaan door de yoghurtsaus.

8

Schep de orzo door de groenten. Voeg een scheut olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer het Gyros gehakt erop en de komkommersalade erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle