Recept vegan
Farfalle met vegan spekjes, spruiten, bataat en gepofte knoflook
25 min. bereiding
Recept vegan
Farfalle met vegan spekjes, spruiten, bataat en gepofte knoflook
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g oranje bataat
250 g geschoonde spruiten
2 teentjes knoflook
150 g pasta farfalle
¾ pakje La Vie vegan spekjes
1½ el citroensap

Zelf toe te voegen

Olie, om te bakken
½ tl chilivlokjes, (optioneel)
3 el olijfolie extra vierge
½ tl suiker

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ruime pan gezouten water voor de pasta op.

2

Schil 250 g bataat, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van 0,5cm dik. Meng 250 g spruiten met olie, ½ tl chilivlokjes (Eten er kinderen mee of hou je niet van pittig, halveer de hoeveelheid of laat weg!), zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg 2 teentjes knoflook (met schil) ertussen. Rooster ca. 20 minuten in de oven.

3

Kook 150 g pasta al dente in ca. 9 minuten. Giet af.

4

Haal de knoflooktenen na ca. 15 minuten alvast tussen de groenten uit. Check of ze goed zacht zijn. Schep de groenten meteen om.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak ¾ pakje plantaardige spekjes 3-4 minuten. Hou warm.

6

Maak de dressing. Pers 1½ el citroensap in een kommetje. Pel de gepofte knoflook en prak met een vork of druk met de bolle kant van een lepel plat. Meng het citroensap, de knoflook, 3 el olijfolie extra vierge en ½ tl suiker tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

7

Meng de pasta met de groenten, plantaardige spekjes en de dressing en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle