Recept vega
Syrische grillkaas met witte bonen-venkelpuree, regenboogwortel en kappertjes-kruidenolie
35 min. bereiding
Recept vega
Syrische grillkaas met witte bonen-venkelpuree, regenboogwortel en kappertjes-kruidenolie
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk venkel
350 g regenboogwortels
150 g wortelpeterselie
1 rode ui
¼ stuk citroen
½ bosje peterselie
1 bakje kappertjes
1 blik witte bonen
100 Syrische grillkaas (uit NL)

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl gedroogde tijm
1 teentje knoflook
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Verwijder het loof en de onderkant van 1 stuk venkel. Snij in dunne parten. Verwarm olie in een steelpannetje. Bak de helft(!) de venkel samen met zout, peper en ½ tl gedroogde tijm ca. 2 minuten aan, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren.

3

Schil 350 g regenboogwortels en 150 g wortelpeterselie. Snij in Vlaamse frietformaat. Halveer in de lengte (dikkere exemplaren in vieren). Snij 1 rode ui in dunne partjes. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en knijp de citroen erover uit. Verdeel samen met de 1 teentje knoflook (in schil) en de andere helft van de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.

4

Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper.

5

Doe een laagje olie in een koekenpan en 'frituur’ 1 bakje kappertjes in 3-5 minuten. Voeg bij de peterselie-olie.

6

Giet 1 blik witte bonen af. Bewaar wat vocht. Haal de knoflook alvast uit de oven, druk uit de schilletjes. Doe de witte bonen, knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge bij de venkel. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Maak met het bewaarde vocht smeuïg. Warm op een zacht vuurtje op.

7

Verwarm olie in een koekenpan. Snij 100 grillkaas in dunne plakjes of reepjes. Bak in wat olie in enkele minuten om en om bruin.

8

Serveer de grillkaas met de witte bonen-venkel puree, geroosterde groenten en kappertjes-kruidenolie.

Ook in onze boxen

Toon alle