Was 350 g regenboogwortel en halveer in de lengte (dikkere exemplaren in vieren). Verwijder het loof en de onderkant van 1 stuk venkel. Snij in dunne parten. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en besprenkel met een kneepje citroensap. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
3
Schil 600 g aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Snij 2 stuks bleekselderij in plakjes en voeg toe als het water kookt, Kook in 15 minuten gaar.
4
Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng met 3 el olijfolie extra vierge, zout en peper. Knijp er desgewenst een klein teentje knoflook bij.
5
Giet de aardappelen en bewaar wat kookvocht(!). Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verhit boter en olie in de koekenpan. Dep 2 filets dorades droog en kruid met zout en peper. Wacht tot de boter stopt met bruisen en wat bruint. Bak de dorade ca. 4 minuten op de huid en daarna nog 1 minuut op de filetkant.
7
Serveer de dorade met de puree, geroosterde groenten en kruidenolie.