Recept vegan
Winterse ‘kapsalon’ van pulled seitan, Beemster Valery, wortelpeterselie, roodlof en kokosyoghurtsaus
35 min. bereiding
Recept vegan
Winterse ‘kapsalon’ van pulled seitan, Beemster Valery, wortelpeterselie, roodlof en kokosyoghurtsaus
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Aardappelen Beemster Valery
250 g wortelpeterselie
½ stengel lente-ui
½ rode peper
¾ bakje kokosyoghurt
1 bakje pulled seitan
½ rode ui (klein)
1 stronkje roodlof

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook
1½ el witte wijnazijn
½ tl suiker
1 el vegan mayonaise
Kneepje citroensap (mag uit flesje)
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 400 g aardappelen verwijder eventueel lelijke plekjes. Schil 250 g wortelpeterselie. Snij beide in Vlaamse frietformaat (max. 2cm). Meng in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat met 1 teentje knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.

3

Doe 1½ el witte wijnazijn in een mengkom, klop ½ tl suiker erdoor tot dit is opgelost. Snij ½ rode ui in dunne halve ringen. Voeg bij de azijn en meng goed. Zet weg. Schep af en toe om.

4

Maak intussen het kokosyoghurtsausje. Snij ½ stengel lente-ui in dunne ringetjes. Halveer de rode peper (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt) en snij ½ rode peper fijn. Meng met ¾ bakje kokosyoghurt, 1 el vegan mayonaise, kneepje citroensap (mag uit flesje), peper en zout. Leng naar wens aan met 1 of 2 eetlepels water.

5

Verwarm 1 bakje pulled seitan een paar minuten in een koekenpan met wat olie.

6

Haal de gepofte knoflook uit de oven. Druk uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de kokosyoghurtsaus.

7

Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Doe in een slakom met 1/4e van het yoghurtsausje en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge.

8

Bestrooi de aardappelen en wortelpeterselie met de geraspte kaas, verdeel daarover de roodlof, kikkererwten, pulled oesterzwam en ingelegde ui. Serveer de kokosyoghurtsaus erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle