Verwijder het loof en de onderkant van 1 stuk venkel. Snij in dunne parten. Verwarm olie in een steelpannetje. Bak de helft(!) van de venkel samen met zout, peper en ½ tl gedroogde tijm ca. 2 minuten aan, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren.
3
Was 350 g regenboogwortels en schil 150 g wortelpeterselie. Halveer in de lengte (dikkere exemplaren in vieren). Snij 1 rode ui in dunne partjes. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en knijp de citroen erover uit. Verdeel samen met de 1 teentje knoflook (in schil) en de andere helft van de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
4
Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper.
5
Giet 1 blik witte bonen af. Bewaar wat vocht. Haal de knoflook alvast uit de oven, druk uit de schilletjes. Doe de witte bonen, knoflook en olijfolie extra vierge bij de venkel. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Maak met het bewaarde vocht smeuïg. Warm op een zacht vuurtje op.
6
Verwarm olie in een koekenpan. Snij 100 grillkaas in dunne plakjes of reepjes. Bak in wat olie in enkele minuten om en om bruin.
7
Serveer de grillkaas met de witte bonen-venkel puree, geroosterde groenten en kruidenolie.