Recept vis
Zeebaars met wortelpeterselie-aardappelpuree, kappertjes-kruidenolie, wortel en venkel
35 min. bereiding
Recept vis
Zeebaars met wortelpeterselie-aardappelpuree, kappertjes-kruidenolie, wortel en venkel
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
350 g regenboogwortel
1 stuk venkel
¼ stuk citroen
500 g Frieslander aardappelen (gewone schil)
150 g wortelpeterselie
½ bosje peterselie
1 bakje kappertjes
2 filets zeebaars

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
3 el olijfolie extra vierge
Klont boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 350 g regenboogwortel en halveer in de lengte (dikkere exemplaren in vieren). Verwijder het loof en de onderkant van 1 stuk venkel. Snij in dunne parten. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en knijp ¼ stuk citroen erover uit. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Schil 500 g aardappelen en 150 g wortelpeterselie, snij in gelijke stukken en zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Kook in 15 minuten gaar.

4

Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng met 3 el olijfolie extra vierge, zout en peper.

5

Doe een laagje olie in een koekenpan en 'frituur’ 1 bakje kappertjes in 3-5 minuten. Voeg bij de kruidenolie.

6

Giet de aardappelen en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht(!). Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verhit boter en olie in de koekenpan. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Wacht tot de boter stopt met bruisen en wat bruint. Bak 2 filets zeebaars ca. 3-4 minuten op de huid en daarna nog 2 minuten op de filetkant.

8

Serveer de zeebaars met de wortelpeterselie-aardappelpuree, geroosterde groenten en kappertjes-kruidenolie.

Ook in onze boxen

Toon alle