Was 400 g aardappelen verwijder eventueel lelijke plekjes. Schil 250 g wortelpeterselie. Snij beide in Vlaamse frietformaat (max. 2cm). Meng in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat met 1 teentje knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
3
Spoel 1 potje/blikje kikkererwten af en dep goed droog. Scheur 150 g oesterzwam in grove repen. Doe samen in een mengkom en besprenkel met ruim olie, 1 bakje specerijen , zout en peper. Spreid uit over een tweede bakplaat of grote ovenschaal. Bak ca. 15-20 minuten.
Goed om te weten: In het bakje shoarmaspecerijen voor 2p zit 0,5 tl uienpoeder, 0,5 tl zoete paprikapoeder, 0,5 tl korianderpoeder, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl knoflookpoeder, 0,13 tl kaneelpoeder, 0,13 tl kardemompoeder, 0,13 tl kurkumapoeder In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.
4
Doe 1½ el witte wijnazijn in een mengkom, klop ½ tl suiker erdoor tot dit is opgelost. Snij ½ rode ui in dunne halve ringen. Voeg bij de azijn en meng goed. Zet weg. Schep af en toe om.
5
Maak intussen het yoghurtsausje. Rasp 40 kaas. Snij ½ stengel lente-ui in dunne ringetjes. Halveer de rode peper (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt) en snij ½ rode peper fijn. Meng ca. 1 el (bij 2p) van de kaas (de rest is voor straks) met ¾ bakje yoghurt, 1 el mayonaise, kneepje citroensap (mag uit flesje), peper en zout. Leng naar wens aan met 1 of 2 eetlepels water.
6
Haal de gepofte knoflook uit de oven. Druk uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de yoghurtsaus.
7
Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Doe in een slakom met 1/4e van het yoghurtsausje en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge.
8
Bestrooi de aardappelen en wortelpeterselie met de geraspte kaas, verdeel daarover de roodlof, kikkererwten, pulled oesterzwam en ingelegde ui. Serveer de yoghurtsaus erbij.