1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Verwarm 2 rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
3
Was 250 g zoete aardappel en verwijder eventueel lelijke plekjes. Snij in Vlaamse frietformaat. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven. Leg de laatste 6-8 minuten 2 stuks broodjes erbij.
4
Spoel ½ pak zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang af. Knijp de zuurkool daarna goed uit.
5
Schil 125 g yacon en snij in kleine blokjes van max. 1 cm.
6
Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes). Doe samen met de zuurkool en yacon toe in een mengkom. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
7
Meng ¼ bakje yoghurt, 2 el mayonaise en 1½ tl (Dijon)mosterd en roer door de zuurkool en yacon.
8
Snij de rookworst in plakjes. Beleg de broodjes met een beetje van de zuurkool en rookworst.
9
Serveer het broodje rookworst samen met de zoete aardappel en de rest van de yacon-zuurkoolsalade.