Recept vega
Maaltijdsalade van Hollandse quinoa, gele biet, kruiden-olie en hazelnoten
25 min. bereiding
Recept vega
Maaltijdsalade van Hollandse quinoa, gele biet, kruiden-olie en hazelnoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
100 g Hollandse quinoa
1 stuks ui
50 g hazelnoten
¾ pot gekookte rode bietenplakjes
1 stronkje roodlof
1 bosje peterselie, dille en koriander
½ teentje knoflook
¾ sinaasappel
1 potje/blikje kikkererwten

Zelf toe te voegen

1 el witte wijnazijn
1½ el balsamicoazijn
4 el olijfolie extra vierge
2 el milde olijfolie
Citroensap, (uit een flesje)

Bereiding

1

Spoel 100 g quinoa voor de zekerheid nog 2 of 3 keer met behulp van een fijne zeef om bitterheid te voorkomen. Zet op in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en laat in 12-15 minuten gaar koken. (De quinoa is gaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes.) Giet af en hou warm.

2

Snij 1 stuks ui in hele dunne halve ringen. Leg in een bakje met 1 el witte wijnazijn. Schep tussendoor om.

3

Rooster 50 g hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen.

4

Giet ¾ pot gekookte rode bietenplakjes af en snij in stukjes. Doe in een grote schaal.

5

Halveer 1 stronkje roodlof, verwijder het kontje en hart en snij in halve ringen. Voeg bij de bieten.

6

Maak een dressing van 1½ el balsamicoazijn, 2 el olijfolie extra vierge, zout en peper.

7

Hak 1 bosje peterselie, dille en koriander (incl. steeltjes) en ½ teentje knoflook fijn. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en 2 el milde olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap. Gebruik eventueel wat meer olie.

8

Snij de boven en onderkant van ¾ sinaasappel. Zet ‘m neer en snij met een scherp mes van boven naar beneden de schil eraf. Snij vervolgens in plakjes en snij deze in vieren. Voeg bij de dressing (incl. sap).

9

Giet 1 potje/blikje kikkererwten af. Voeg bij de roodlof en biet, samen met de quinoa en ui. Meng de dressing en sinaasappel er doorheen. Breng evt. op smaak met zout en peper. Verdeel de hazelnoten erover, besprenkel royaal met de kruidenolie en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle