Recept vegan
Coronation fava met basmati-nigellarijst, lente-ui en sprouting broccoli
25 min. bereiding
Recept vegan
Coronation fava met basmati-nigellarijst, lente-ui en sprouting broccoli
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
30 g abrikozenstukjes
50 g favastukjes
1 stuk gele ui
150 g rijst
1 bosje sprouting broccoli
¾ bakje vegan yoghurt
1 stuk bleekselderijhart
¾ bosje lente-ui
½ el Nigellazaad

Zelf toe te voegen

2 el vegan mayonaise
1 el appelazijn (of witte wijnazijn)
1 tl agavesiroop
½ tl zout
1½ tl kerriepoeder
1 teentje knoflook
Olijfolie extra vierge (naar smaak)
Citroensap naar smaak

Bereiding

1

Wel 30 g abrikozenstukjes in een kommetje met kokend water.

2

Doe 50 g favastukjes in een andere kom en zet ook onder kokend water. Laat minimaal 5 minuten wellen.

3

Snipper 1 stuk ui en fruit in een kookpannetje in wat olie. Voeg als de ui glazig is een snuf zout en 150 g rijst toe gevolgd door een dubbele hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat zachtjes in ca. 10 minuten afgedekt gaar en droog koken. Laat afgedekt staan.

4

Breng een laagje water met wat zout aan de kook voor 1 bosje sprouting broccoli. Verwijder het uiterste stukje van het steeltje en snij de rest van de steel in stukjes van ca. 3 cm. Laat de roosjes heel. Kook in ca. 5 minuten gaar.

5

Ga intussen verder met de favastukjes. Giet ze af en snij iets kleiner. Meng met ¾ bakje vegan yoghurt, 2 el vegan mayonaise, 1 el azijn, 1 tl agavesiroop, ½ tl zout, 1½ tl kerriepoeder en zwarte peper naar smaak. Zet weg tot gebruik.

6

Giet de broccoli af, doe terug in de pan en knijp er een klein teentje knoflook bij. Schud goed om en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, een kneepje citroensap (mag uit een flesje) en peper en zout.

7

Snij het hart van de bleekselderij (binnenste lichtgroene deel) in fijne plakjes en voeg bij de favastukjes. Snij het lichte deel van ¾ bosje lente-ui in hele fijne ringetjes en voeg naar smaak toe. Snij het groene deel in ringetjes voor garnering straks.

8

Maak de rijst los met een vork, meng ½ el Nigellazaad erdoor en garneer met de lente-ui.

9

Meng vlak voor het aan tafel gaan de afgegoten gewelde abrikoos bij de Coronation fava. Serveer met de rijst en broccoli.

Ook in onze boxen

Toon alle