Recept vega
Pinda roti-soep van BOON met snijboontjes
20 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zoete aardappelen
1 stengel bleekselderij
250 g snijbonen
200 ml kokosmelk
1 potje pindakaas
1 pakje limabonen in rotisaus
2 stuks rotivellen
¾ zakje pinda's gebakken ongezouten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
¾ el sambal (optioneel)

Bereiding

1

Schil en snij 150 g zoete aardappelen in blokjes. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes.

2

Verwarm olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de zoete aardappel en bleekselderij ca. 10 minuten met de deksel op de pan. Roer regelmatig en breng op smaak met zout en peper.

3

Breng een laagje water met zout aan de kook voor 250 g snijbonen. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 minuten. Kook in ca. 6 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af.

4

Voeg 200 ml kokosmelk, 1 potje pindakaas en evt. ¾ el sambal bij de zoete aardappel. Roer tot de pindakaas goed verdeeld is. Voeg 1 pakje limabonen in rotisaus toe. Vul het lege pakje voor ongeveer de helft (bij 2p) met water en voeg toe. Laat nog ca. 5 minuten zachtjes sudderen.

5

Verwarm 2 stuks roti in een koekenpan of met behulp van de magnetron.

6

Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer in een diep bord met de roti om te dippen en garneer met ¾ zakje pinda's.

Ook in onze boxen

Toon alle