Recept vegan
‘Chowder’ met mais en gedroogde tomaatjes
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk ciabatta (lichtbruin)
1 stuk gele ui
2 stengels bleekselderij
125 g wortel
40 g zongedroogde tomaatjes
225 g aardappelen Nicola
1 blikje/potje mais
1 bosje peterselie
½ pakje amandelcuisine
1 el miso

Zelf toe te voegen

(vegan) boter
1½ teentjes knoflook
1 tl gedroogde tijm
500 ml (kokend) water
¾ groentebouillonblokje voor 500 ml
Kneepje citroensap (mag uit flesje)
¾ tl paprikapoeder
0,1 tl chilivlokjes (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm een klontje (vegan) boter in een soeppan met dikke bodem. Snipper 1 stuk gele ui en snij 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes en fruit in de pan. Schil 125 g wortel en snij in kwartjes van 1-2 cm, voeg toe. Bak zachtjes ca. 5 minuten. Voeg wat zout en peper toe.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak 1 stuk ciabatta 7-9 minuten.

3

Hak intussen 1½ teentjes knoflook fijn en snij 40 g zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes. Schil 225 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 1,5 cm.

4

Voeg de knoflook, tomaatjes, aardappelblokjes, 1 tl gedroogde tijm, ¾ tl paprikapoeder en 0,1 tl chilivlokjes (optioneel) toe. Bak al terwijl je het omschept een minuutjes mee tot de geuren vrijkomen.

5

Voeg 500 ml (kokend) water en ¾ groentebouillonblokje toe en kook ca. 5 minuten tot de aardappelblokjes gaar zijn. Giet de mais af en warm even mee.

6

Hak 1 bosje peterselie fijn.

7

Schep als de aardappelen gaar zijn ca. 1/4e van de soep in een maatbeker. Voeg ½ pakje amandelcuisine en 1 el miso toe en pureer met de staafmixer glad. Voeg weer bij de soep. Breng op smaak met een kneepje citroensap.

8

Garneer de soep met de peterselie en serveer met het brood. Zet indien gewenst een schaaltje olijfolie extra vierge of (vegan) boter op tafel voor het brood.

Ook in onze boxen

Toon alle