Recept vegan
Farfalle pasta met champignons, groene kool, prei, roodlof en vegan roomkaas
30 min. bereiding
Recept vegan
Farfalle pasta met champignons, groene kool, prei, roodlof en vegan roomkaas
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
225 g kastanjechampignons
1 stuk prei
150 g farfalle pasta
200 g groene kool
¾ bakje Simply V spread tuinkruiden
1½ stronkjes roodlof

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ gedroogde tijm
1 teentje knoflook
¼ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
Kneepje citroensap ( mag uit flesje)

Bereiding

1

Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta en groene kool.

2

Snij 225 g kastanjechampignons in halfjes of kwarten. Verwarm olie in een wok of hapjespan en bak daarin op hoog vuur de champignons bruin en beetgaar. Bestrooi met een beetje zout en ½ gedroogde tijm. Schud af en toe om.

3

Kerf intussen 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen.

4

Doe de champignons in een schaaltje en zet apart. Verwarm wat olie in de wok/hapjespan en roerbak de prei op middelhoog vuur ca. 2 minuten. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat op laag(!) vuur helemaal zacht smoren in ca. 10 minuten. Zorg dat de prei niet bruin bakt.

5

Voeg 150 g pasta bij het kokende water en zet een wekker op 5 minuten. Snij 200 g groene kool in dunne sliertjes. Voeg als de wekker gaat de groene kool toe en kook samen nog ca. 7 minuten tot de pasta en kool gaar zijn. Bewaar wat kookvocht bij het afgieten en spoel pasta en kool af. NB. Voor dit gerecht vonden wij 75 gram pp voldoende maar je hebt 100 gram pp gekregen. Kook gerust alles maar meng niet meteen alles door de saus.

6

Verwijder de onderkant van 1½ stronkjes roodlof en snij in ringen.

7

Hak 1 teentje knoflook fijn. Haal de deksel van de prei en voeg toe. Schep een paar keer om en roer ¾ bakje Simply V spread erdoor. Kruimel ¼ bouillonblokje erbij. Voeg ca. 2 el pp aan kookvocht toe. Voeg de champignons toe en warm nog even door. Breng om smaak met peper en evt. nog wat zout en een kneepje citroensap.

8

Roer de pasta met de groene kool erdoor. Schep vlak voor het aan tafel gaan (als vuur al uit is) de roodlofringen erdoor voor een fris knappertje.

Ook in onze boxen

Toon alle