Recept vis
Makreel in tomatensaus met groene kool en basmatirijst
25 min. bereiding
Recept vis
Makreel in tomatensaus met groene kool en basmatirijst
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g aardappelen Nicola
250 g groene kool
150 g basmatirijst
1 stuks gele ui
100 g wortel
100 g tomatenpuree
1 bakje gele sambal
¼ blikje tomatenstukjes
½ bosje koriander
1½ blikjes makreel

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
¼ groentebouillonblokje voor 500 ml
1 suiker
100 ml water

Bereiding

1

Schil 150 g aardappelen, snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Zet onderwater en breng aan de kook. Voeg zout toe. Snij 250 g groene kool in dunne sliertjes. Leg op de aardappelen als het water kookt, dek af en kook samen in 6-8 minuten beetgaar.

2

Breng 150 g rijst in een dubbele hoeveelheid water aan de kook. Kook zachtjes gaar en droog in ca. 10 minuten. Draai het vuur uit en laat staan.

3

Snipper intussen 1 stuks ui. Verwarm olie in een wok of hapjespan en fruit de ui. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve of kwart maantjes. Bak een paar minuten mee, de wortel mag een goede bite houden.

4

Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe als de ui glazig is. Schep een paar keer om en maak een ruimte in het midden vrij. Bak 100 g tomatenpuree een paar minuutjes aan om te ontzuren.

5

Let op! Eten er kinderen mee of hou je niet zo van pittig, begin dan met ½ bakje sambal en schep dit, samen met de gebakken tomatenpuree en de ¼ blikje tomatenstukjes door de ui. Voeg ¼ bouillonblokje, 1 suiker en 100 ml water toe en meng goed. Hak ½ bosje koriander fijn, doe ca. de helft in een schaaltje voor garnering en voeg de rest bij de saus.

6

Voeg 1½ blikjes makreel inclusief olie samen met de aardappeltjes en kool bij de saus. Schep goed om en laat zachtjes nog even pruttelen.

7

Serveer de rijst met de groenten en makreel. Garneer met de achtergehouden koriander en/of wat extra gele sambal voor de liefhebber

Ook in onze boxen

Toon alle