Recept vega
BOON Kikkererwtencurry met groene kool en basmatirijst
25 min. bereiding
Recept vega
BOON Kikkererwtencurry met groene kool en basmatirijst
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g aardappelen Nicola
250 g groene kool
150 g basmatirijst
1 stuks gele ui
100 g wortel
100 g tomatenpuree
¼ blikje tomatenstukjes
½ bosje koriander
1 pakje BOON kikkererwten in curry
½ stuks limoen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
¼ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
1 tl suiker
100 ml water

Bereiding

1

Schil 150 g aardappelen, snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Zet onder water en breng aan de kook. Voeg zout toe. Snij 250 g groene kool in dunne sliertjes. Leg op de aardappelen als het water kookt, dek af en kook samen in 6-8 minuten beetgaar.

2

Breng 150 g rijst in een dubbele hoeveelheid water aan de kook. Kook zachtjes gaar en droog in ca. 10 minuten. Draai het vuur uit en laat staan.

3

Snipper intussen 1 stuks ui. Verwarm olie in een wok of hapjespan en fruit de ui. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve of kwart maantjes. Bak een paar minuten mee, de wortel mag een goede bite houden.

4

Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe als de ui glazig is. Schep een paar keer om en maak een ruimte in het midden vrij. Bak 100 g tomatenpuree een paar minuutjes aan om te ontzuren.

5

Schep de gebakken tomatenpuree door de ui, samen met ¼ blikje tomatenstukjes. Voeg ¼ bouillonblokje, 1 tl suiker en 100 ml water toe en meng goed. Hak ½ bosje koriander fijn, doe ca. de helft in een schaaltje voor garnering en voeg de rest bij de saus.

6

Voeg 1 pakje BOON kikkererwten bij de tomatensaus en warm even door. Breng verder op smaak met een goede kneep limoensap. Voeg de aardappeltjes en groene kool toe en schep goed om.

7

Serveer de rijst bij de curry en garneer met de achtergehouden koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle