Recept vlees
Romige pasta met gerookte kip, groene kool, prei en roodlof
30 min. bereiding
Recept vlees
Romige pasta met gerookte kip, groene kool, prei en roodlof
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk prei
150 g farfalle pasta
200 g groene kool
½ stuk citroen
1 pakje Gerookte kipfilet
1½ stronkjes roodlof
1 bakje crème fraîche

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Mespuntje chilivlokjes

Bereiding

1

NB: De kip is bevroren bij ons geleverd en op de dag voordat jij jouw box ontving ontdooit. Vandaar dat we naast de diepvries TGT op het etiket een vers TGT erbij hebben geplakt (ontdooien + 5 dagen).

2

Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta en groene kool.

3

Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en roerbak de prei op middelhoog vuur ca. 2 minuten. Bestrooi met wat zout, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat op laag(!) vuur helemaal zacht smoren in ca. 10 minuten. Zorg dat de prei niet bruin bakt.

4

Doe 150 g pasta in de pan als het water kookt en zet een timer op 5 minuten. NB. Voor dit gerecht vonden wij 75 gram pp voldoende maar je hebt 100 gram pp gekregen. Kook gerust alles maar meng niet meteen alles door de saus.

5

Snij 200 g groene kool in dunne sliertjes. Voeg als de timer gaat de groene kool toe en kook samen nog ca. 7 minuten tot de pasta en kool gaar zijn. Bewaar wat kookvocht(!) bij het afgieten en spoel de pasta en kool af.

6

Rasp intussen de schil van ½ stuk citroen. Snij 1 pakje kip in reepjes. Verwijder de onderkant van 1½ stronkjes roodlof en snij in ringen.

7

Hak 1 teentje knoflook fijn. Haal de deksel van de prei en voeg toe, samen met de chilivlokjes, als je dat lekker vindt. Schep een paar keer om en roer 1 bakje crème fraîche erdoor. Voeg ca. 2 el kookvocht pp toe. Meng de kip erdoor en breng op smaak met citroenrasp, evt. een klein kneepje citroensap, peper en als nodig nog wat zout.

8

Roer de pasta met de groene kool erdoor. Schep vlak voor het aan tafel gaan (als vuur al uit is) de roodlofringen erdoor voor een fris knappertje.

Ook in onze boxen

Toon alle