Recept vis
Schelvisfilet met romige bloemkool-aardappelpuree, geroosterde peen en kruidensalsa
30 min. bereiding
Recept vis
Schelvisfilet met romige bloemkool-aardappelpuree, geroosterde peen en kruidensalsa
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g gele peen
250 g Beemster Valery aardappels
400 g bloemkool
1 bosje dragon
1 bosje peterselie
1 el kappertjes
2 schelvisfilets

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
1 el citroensap (uit een flesje)
4 el milde olijfolie
Melk
Boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was 300 g peen. Halveer in de lengte (of grote exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 minuten in de oven.

3

Schil 250 g aardappels en snij in stukjes. Verdeel 400 g bloemkool in kleine roosjes en snij de steel in stukjes. Zet net onder water met wat zout, dek af en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 10 minuten.

4

Verwijder alleen de dikke en wat taaiere steeltjes van 1 bosje dragon en 1 bosje peterselie en hak de rest fijn. Hak 1 el kappertjes fijn. Meng in een schaaltje met 1 el citroensap en 4 el milde olijfolie (of gebruik half mild, half extra vierge) tot een salsa.

5

Giet de bloemkool en aardappel af. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje melk en een klont boter toe. Breng op smaak met zout en peper.

6

Verwarm een klont boter met wat olie in een koekenpan. Dep 2 schelvisfilets droog en bestrooi met peper en zout. Wacht tot de boter bruin wordt en bak de vis 4 minuten op de huid. Draai nog een minuutje om.

7

Serveer de vis met de puree, peen en salsa.

Ook in onze boxen

Toon alle