Was 300 g peen. Halveer in de lengte (of grote exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
3
Schil 250 g aardappels en snij in stukjes. Verdeel 400 g bloemkool in kleine roosjes en snij de steel in stukjes. Zet net onder water met wat zout, dek af en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 10 minuten.
4
Verwijder alleen de dikke en wat taaiere steeltjes van 1 bosje dragon en 1 bosje peterselie en hak de rest fijn. Hak 1 el kappertjes fijn. Meng in een schaaltje met de citroenrasp, 1 el citroensap en 4 el milde olijfolie (of gebruik half mild, half extra vierge) tot een salsa.
5
Giet de bloemkool en aardappel af. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje melk en een klont boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
6
Halveer 150 g grillkaas overdwars. Bak ze in een beetje olie in een koekenpan rondom bruin.