Was 300 g peen. Halveer in de lengte (of grote exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
3
Schil 250 g aardappels en snij in stukjes. Verdeel 400 g bloemkool in kleine roosjes en de steel in stukjes. Zet net onder water met wat zout, dek af en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 10 minuten.
4
Rasp ½ stuk citroen en pers het sap. Verwijder alleen de dikke wat taaiere steeltjes 1 bosje dragon en 1 bosje peterselie en hak de rest fijn. Hak 1 el kappertjes fijn. Meng in een schaaltje met de citroenrasp, 2 el (bij 4p) van het sap en 4 el (milde) olijfolie (of gebruik half mild, half extra vierge) tot een salsa.
5
Warm 1 blikje/potje boterbonen zachtjes op in een steelpannetje.
6
Bak 60 g hazelnoten in een droge koekenpan.
7
Giet de bloemkool en aardappel af. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje plantaardige melk en een klont vegan boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de warme boterbonen erdoor.
8
Serveer de puree en boterbonen met de hazelnoten en kruidensalsa.