Zet de waterkoker aan. Doe 125 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
2
Verwarm olie in een grote (afdekbare) koekenpan en bak 200 g Oosterse kippendij in ca. 8. minuten gaar.
3
Snij 1 aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Bak op hoog vuur goed aan.
4
Snij 1 stuks ui in halve ringen en hak 1 teentje knoflook. Bak mee met de aubergine tot ze bruinen.
5
Snij ¼ courgette in halve maantjes en bak mee met de aubergine tot ze beetgaar zijn.
6
Hak de verse kruiden fijn (1 bosje dille, 1 bosje peterselie en 1 bosje muntblaadjes. Snij ½ stuks paprika in kleine blokjes.
7
Meng 1/3e van de kruiden, de paprika blokjes en een flinke scheurt olijfolie extra vierge door de couscous. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
8
Serveer de kruidige couscous samen met de gebakken groenten en kip en de rest van de kruiden als topping.
9
Tip: Besprenkel de couscous met het bakvet van de kip.
10
Goed om te weten: De kip is gekruid met 2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl gemberpoeder en 1 tl kaneel.