Recept vlees
Kruidige couscous met Oosterse kippendij en veel groenten
25 min. bereiding
Recept vlees
Kruidige couscous met Oosterse kippendij en veel groenten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g couscous
200 g Oosterse kippendij
1 aubergine
1 stuks ui
¼ courgette
1 bosje dille
1 bosje peterselie
1 bosje muntblaadjes
½ stuks paprika

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Olijfolie extra vierge
Citroensap (uit een flesje)

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan. Doe 125 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.

2

Verwarm olie in een grote (afdekbare) koekenpan en bak 200 g Oosterse kippendij in ca. 8. minuten gaar.

3

Snij 1 aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Bak op hoog vuur goed aan.

4

Snij 1 stuks ui in halve ringen en hak 1 teentje knoflook. Bak mee met de aubergine tot ze bruinen.

5

Snij ¼ courgette in halve maantjes en bak mee met de aubergine tot ze beetgaar zijn.

6

Hak de verse kruiden fijn (1 bosje dille, 1 bosje peterselie en 1 bosje muntblaadjes. Snij ½ stuks paprika in kleine blokjes.

7

Meng 1/3e van de kruiden, de paprika blokjes en een flinke scheurt olijfolie extra vierge door de couscous. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.

8

Serveer de kruidige couscous samen met de gebakken groenten en kip en de rest van de kruiden als topping.

9

Tip: Besprenkel de couscous met het bakvet van de kip.

10

Goed om te weten: De kip is gekruid met 2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl gemberpoeder en 1 tl kaneel.

Ook in onze boxen

Toon alle