Recept vegan
Curry bloemkool met rijst, spinazie en amandelschaafsel
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
1 stuks ui
1 bakje specerijen curry bloemkool
150 g bataat
50 g tomatenpuree
1 stuks bloemkool
200 ml kokosmelk
30 g amandelschaafsel
1 potje/blikje kikkererwten
100 g spinazie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl zout
200 ml kokend water

Bereiding

1

Zet 75 gram rijst pp op in 150ml heet water pp. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook in ca. 20 minuten gaar.

2

Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok. Pers 1 teentje knoflook. Voeg toe samen met 1 bakje specerijen en ½ tl zout. Bak het geheel even aan.

3

Schil en snij 150 g bataat in blokjes van ca. 1 cm.

4

Maak een ruimte in het midden vrij en bak 50 g tomatenpuree een minuutje mee. Voeg de blokjes bataat toe en bak even aan.

5

Verdeel 1 stuks bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Voeg toe aan de pan, samen met 200 ml kokosmelk en 200 ml kokend water. Laat het geheel 15-20 minuten afgedekt pruttelen.

6

Bak 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.

7

Giet 1 potje/blikje kikkererwten af. Voeg na 10 minuten bij de stoof, samen met 100 g spinazie (deze hoeft alleen te slinken). Check nog even goed op zout.

8

Serveer de stoof samen met de rijst en garneer met de amandelschaafsel.

9

Goed om te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma en 1 el komijnpoeder. In het 2p bakje zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle