Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Curry bloemkool met rijst, spinazie en amandelschaafsel
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
1 stuk ui
1 bakje specerijen curry bloemkool
150 g bataat
50 g tomatenpuree
1 stuks bloemkool
200 ml kokosmelk
30 g amandelschaafsel
1 potje/blikje kikkererwten
100 g spinazie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl zout
200 ml kokend water

Bereiding

1

Zet 75 gram rijst pp op in 150ml heet water pp. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook in ca. 20 minuten gaar.

2

Snipper 1 stuk ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok. Pers 1 teentje knoflook. Voeg toe samen met 1 bakje specerijen en ½ tl zout. Bak het geheel even aan.

3

Schil en snij 150 g bataat in blokjes van ca. 1 cm.

4

Maak een ruimte in het midden vrij en bak 50 g tomatenpuree een minuutje mee. Voeg de blokjes bataat toe en bak even aan.

5

Verdeel 1 stuks bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Voeg toe aan de pan, samen met 200 ml kokosmelk en 200 ml kokend water. Laat het geheel 15-20 minuten afgedekt pruttelen.

6

Bak 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.

7

Giet 1 potje/blikje kikkererwten af. Voeg na 10 minuten bij de stoof, samen met 100 g spinazie (deze hoeft alleen te slinken). Check nog even goed op zout.

8

Serveer de stoof samen met de rijst en garneer met de amandelschaafsel.

9

Goed om te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma en 1 el komijnpoeder. In het 2p bakje zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle