Recept vegan
Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding
Recept vegan
Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
¾ courgette
½ kropsla
150 g cherrytomaatjes
1 bakje chili nuggets

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
½ tl ahornsiroop
½ teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was 500 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Snij ¾ courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar. Zet weg (bewaar de pan voor de nuggets).

4

Snij of scheur ½ kropsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).

5

Maak in een grote slakom een vinaigrette van 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, ½ tl ahornsiroop, ½ teentje knoflook, peper en zout.

6

Halveer 150 g cherrytomaatjes.

7

Verwarm olie in de courgette pan. Bak 1 bakje chili nuggets.

8

Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de aardappeltjes samen met de salade en nuggets.

Ook in onze boxen

Toon alle