Recept vega
Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding
Recept vega
Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
¾ courgette
1 bakje chili nuggets
½ kropsla
150 g cherrytomaatjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
½ tl honing
½ teentje knoflook
Mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was 500 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Snij ¾ courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 6 minuten. Zet weg (bewaar de pan voor de nuggets).

4

Maak in een grote slakom een vinaigrette van 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, ½ tl honing, ½ teentje knoflook, peper en zout.

5

Verwarm olie in de courgette pan. Bak 1 bakje chili nuggets in wat olie knapperig en warm.

6

Snij of scheur ½ kropsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).

7

Halveer 150 g cherrytomaatjes.

8

Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de aardappeltjes samen met de salade, nuggets en wat mayonaise.

Ook in onze boxen

Toon alle